Är du friluftare? En människa som gör allt för att resa, upptäcka och samtidigt aktivera dig? Då kanske du gillar mountain biking. En aktivitet som blir mer och mer populär och med ett community som ofta hjälps åt att tipsa om trails och platser att utforska. Var kan man då åka mountain bike. I de flesta länder mer eller mindre. Det finns mängder med platser att resa till och åka mountain bike på.

 

Oavsett om du är nybörjare eller proffs finns det fantastiska leder för mountainbikecykling runt om i världen. De bästa platserna för mountainbikecyklister erbjuder något för alla, från enkla turer för nybörjare till spännande nedfarter för experter. I det här blogginlägget tar vi en titt på några av de bästa spåren som bör finnas med på varje cyklists bucket list. Dock är det viktigt att man har rätt utrustning och slitstarka kläder, vantar och möjligen även armband till din Suunto smartklocka.

 

Whistler Mountain Bike Park i Kanada

 

Whistler anses vara en av de bästa downhillupplevelserna i världen, och här finns hundratals spår och liftar som gör det otroligt lätt att ta sig runt. Med terräng som sträcker sig från nybörjarvänliga flowspår till extrema downhillspår med enorma hopp är det inte konstigt att så många åkare strömmar hit varje år. Det finns också ett överflöd av cykelbutiker, restauranger och andra tjänster för att se till att du har allt du behöver under din resa.

 

Upper Tellico OHV Area i North Carolina

 

Det här området är känt som en av de mest tekniska mountainbikeplatserna i USA, så det är perfekt om du letar efter något utmanande. Med över 40 miles singelspår fördelade på 11 slingor och fyra sammanhängande områden finns det gott om variation här också. Du hittar allt från snabba, flödande sektioner till branta klättringar och tekniska nedfarter som håller även erfarna cyklister på tårna.

 

Trail 411 i Alabama

 

Det här spåret är känt som ett av de bästa alternativen för terrängcykling i Alabama och erbjuder fantastiska vyer tillsammans med många utmaningar tack vare den steniga terrängen och höjdskillnaderna. Den är också otroligt väl underhållen, vilket gör den perfekt om du vill ha en enkel tur men ändå vill uppleva vackra landskap längs vägen. Detta är definitivt en vandringsled som du inte vill missa! Glöm inte armbandet och nödvändiga tillbehör!

 

Oavsett vilken nivå av ryttare du är finns det en fantastisk stig där ute som väntar på dig! Så låt dig inte bli uttråkad – ge dig ut och utforska några av dessa fantastiska platser för mountainbikecyklister! Från Whistler Mountain Bike Park i Kanada till Trail 411 i Alabama – det här är bara några av de otroliga platser där du kan njuta av en oförglömlig cykeltur. Så ta din cykel och ge dig ut på spåren idag!