Att ha en motionscykel hemma är något av en dröm för många. Vardagslogistiken, särskilt för småbarnsföräldrar, tillåter inte alltid tid till gymbesök och egna sportaktiviteter. Men det går att hålla sig i form ändå, med hjälp av bra träningsredskap i hemmet.

Motionscyklar är ett av de mest populära träningsredskapen då den erbjuder effektiv och skonsam konditionsträning. Har du den hemma så kan du dessutom kombinera trampandet med att titta på en bra serie eller film på tv. Läs vidare för att hitta en enkel lösning som möjliggör detta utan att för den sakens skull behöva ha en cykel stående mitt i vardagsrummet när du har gäster.

Här är en intressant sida som är inriktad helt på motionscykeln som träningsform för dig som vill läsa och inspireras.

Motionscykel för dig som bor på liten yta

Så vad är det största hindret mot att köpa en egen motionscykel? För många är det faktiskt att man inte vet var den ska förvaras. Det är lätt att tänka att det behövs ett helt rum med träningsredskap där den kan stå. Ett träningsrum är visserligen trevligt men de flesta har inte så mycket utrymme hemma.

Har du ett extra gästrum eller ett arbetsrum så är det ofta en lämplig plats att ha cykeln. Även köket eller vardagsrummet kan fungera, särskilt om det finns någon alkov eller liknande. Under trappen eller i sovrummet är andra tänkbara platser. Om du har cykeln framme så är det större chans att den används och därför kan förvaring i garaget vara lite riskabelt. Såvida du inte har ett väldigt trevligt garage som du gärna vistas i förstås.

Ett bra alternativ om du bor på liten yta eller har svårt att hitta en lämplig plats är att köpa en hopfällbar motionscykel. Det finns flera olika modeller som blir riktigt smidiga när de är hopfällda. Då kan du flytta runt cykeln som det passar och förvara den undanstoppad i en garderob när den inte används. Kontrollera måtten innan du köper så att den får plats där du har tänkt. De hopfällbara träningsredskapen är ofta något mindre robusta och kan sakna vissa specialfunktioner men det kan ändå vara det perfekta alternativet för dig som bara vill komma i gång och ha möjlighet att träna hemma. Så hitta din favoritmodell och sedan är det bara att trampa på!