Vill du som många andra komma i form nu i sommar? Då är det väl bara att sätta igång, eller?
Frågan som många ställer sig är hur, det finns så mycket att välja på att bara alla möjligheter kan sätta käppar i hjulen. Att börja träna är en utmaning och som människa är man ofta rädd att göra fel, att välja fel, eller att misslyckas. I en stressig vardag, inte minst som småbarnsförälder, blir det lätt överväldigande tillsammans med allt annat man har att tänka på. Ska jag börja gå till gymmet? Borde jag prova pilates? Är padel något för mig? Vad ska jag äta? Vilka kosttilskott behöver jag?
Som människa har man lätt att övertänka saker, men det behöver faktiskt inte vara så svårt.
Det gäller bara att fokusera på rätt sak och många gånger så är det själva utmaningen att komma igång som är just rätt sak att fokusera på!

Att vara ute och springa eller jogga är förmodligen den allra vanligaste formen av motionering och något man mår väldigt bra av. Leta fram de skor du har hemma som är bäst lämpade för ändamålet och ge dig ut på en långpromenad i lite snabbare takt, hittar du en lämplig runda och känner att du orkar kan du jogga lite lätt på vägen hem. Du har nu klarat av din första utmaning, du har kommit igång! Morgondagens utmaning blir att fortsätta, men det tacklar du där och då.

Allt du behöver är tid och två ben, det lämnar inte mycket utrymme för ursäkter vi annars är så duktiga på att hitta och som ofta hindrar oss från att göra sådant vi egentligen vill göra och som vi vet att vi borde göra. Tid är förvisso en bristvara, du ska inte bara ha tid åt dig själv men naturligtvis också tid åt ditt eller dina barn. Men lättaste sättet att få det att gå ihop, är att helt enkelt låta det gå ihop. Med rätt barnvagn fungerar det utmärkt att jogga, som bonus mår naturligtvis barn också bra av att komma ut mer och det blir ett spännande äventyr med många intryck som ofta kan leda till att barnet är mer stimulerat och är lättare att ha att göra med i hemmet resten av dagen.

Ditt mål behöver inte vara mer än att komma ut på det här sättet en gång om dagen, med eller utan barnvagn, etablera en rutin. Väl där så kanske du känner att du behöver bättre skor för ändamålet, men då är det ett behov som har kommit naturligt och där du lättare hittar rätt skor genom att du vet vad du behöver och varför samt enkelt kan beskriva dina behov nästa gång du besöker en sko eller sportaffär. Du behöver inte skapa dig någo stor lucka i din vardag och anpassa ditt liv efter din träning, det går minst lika bra att göra tvärtom och låta träningen anpassa sig efter ditt liv.
Träningen ger dig mer energi och frigör också mycket tid på det sättet, när du sedan känner att du är i bättre form öppnas också många nya möjligheter till att kombinera motion och hälsa med vardagen.
Du kanske kan cykla med ditt barn till dagis eller dagmamma istället för att ta bilen, och har du fler än ett barn så finns det cykelvagnar för två barn som är supersmidiga och hundra gånger roligare för barnen än vad bilen är. Samtidigt blir det bonusmotion för dig, fjorton flugor i en smäll.

Poängen är att allt detta är sådant du inte behöver tänka på i förväg, för dig är att utmaningen endats att komma igång. Allt annat är sådant som kommer längs vägen, men det löser du där och då precis som du gör med allt annat du redan är igång med. Så vad väntar du på?