Är du numera van vid otrevliga nätter som leder till huvudvärk eller smärtor i både nacke och rygg? Det finns flera olika ting som kan bidra till dessa problem, och i många fall kan lösningen bestå av en händig bettskena och en madrass som ger dig ett fantastiskt stödjande underlag. Dessa två produkter kan utan tvekan bli räddaren i nöden för dig.

Du kan behöva en bettskena

En bettskena kan beskrivas som ett sorts skydd som sitter runt dina tänder om natten. Genom att ha en bettskena i munnen slipper du att oroa dig för tandgnissling eller att slita ned tänderna. Det är nämligen inte helt ovanligt att vi trycker ihop våra käkmuskler medan vi sover, och detta kan leda till huvudvärk under dagen och andra tråkigheter som den tidigare nämnda nedslipningen av tänderna.

Undvik besvären genom att klicka här och hitta en bettskena som lever upp till dina förväntningar. Ta en titt på topplistan och få reda på om någon av de olika bettskenorna faller dig i smaken. Du kan antingen införskaffa dig en bettskena från en webbutik, från ett apotek eller via din tandläkare, men det sistnämnda alternativet kan bli ganska dyrt. Bäst är det att se om du får tag på en gynnsam bettskena på nätet.

En bekväm madrass med komfortzonsindelning

Tandgnissling är kanske inte det enda som stör dig och din sömn, utan en obekväm madrass kan också komma att bli ett stort problem. Du vrider och vänder dig utan att hitta någon bekväm ställning och på morgonen vaknar du upp med smärtor i ryggen och nacken. Undvik detta genom att beställa en komfortabel madrass med zonindelning.

En zonindelad madrass har olika komfortpunkter utspridda över madrassen så att du får ett visst stöd vid huvudet, ett vid axlarna, ett vid höfterna och ett vid benen – till exempel. Vissa madrasser är indelade i tre zoner medan andra har så många som fem. Läs därför beskrivningen noga när du väljer ut madrass och ta reda på om den modellen som du har fått upp intresset för ger dig den tryckavlastningen som du förtjänar.